Definitief geen zaalhockey, mogelijk vroegere herstart veld

18-11De corona-pandemie blijft ons hockey-seizoen helaas overhoop halen. Na alle tegenvallers die we al te verwerken hebben gekregen dit jaar komt daar nu de mededeling bij dat de zaalcompetitie definitief door de hockeybond is geschrapt. Wel mogen we hopen dat onze veldcompetities eerder worden hervat, als de omstandigheden dat tenminste toelaten. 

 

De actuele stand van zaken:

 

  • Naar aanleiding van de persconferentie van dinsdag 17 november hebben de strenge overheidsmaatregelen een kleine verlichting gekregen. Vanaf deze week mogen senioren weer met (maximaal) vier personen gaan trainen. Het is aan de teams zelf of zij ook weer gebruik willen maken van deze mogelijkheid. Geef dat door via de aanvoerdersapp zodat we jullie in het schema opnemen. 

  • Voor de junioren verandert er niets. 

  • Zoals aangeven heeft de hockeybond de zaalcompetitie landelijk geannuleerd. Het voornemen is om de veldcompetitie, indien mogelijk, eerder te hervatten. Over een datum is op dit moment weinig concreets te melden, dat is afhankelijk van de maatregelen van het kabinet.

  • De trainingen in de zaal gaan ook niet door. 

  • Omdat we uitgaan van een snellere herstart van de veldcompetitie, blijven we buiten trainen. Alle teams trainen één keer per week. Dit gaat in per 30 november en duurt in principe tot medio februari. Natuurlijk bekijken we de situatie opnieuw als de competities eerder worden hervat. Dan willen met de trainingen zo snel mogelijk terug naar de oude situatie. 


Daarnaast willen we gedurende deze winterperiode extra activiteiten organiseren om met z’n allen zo veel mogelijk te blijven hockeyen. 

  • We organiseren een laddercompetitie met de jeugdelftallen. Dat zal plaatsvinden in twee weekenden in december. We hebben daarbij gekozen voor de weekenden die zoveel mogelijk tussen de feestdagen invallen: 11 en 12 december, en 18 en 19 december.  Meer details over deze competitie worden later bekendgemaakt.

  • Tijdens de kerstvakantie gaan we zaal-clinics geven. Onze trainers gaan zes dagen aan de slag in Steinheim -de hal naast de parkeerplaats. Ook hierover komt binnenkort meer informatie, maar gezien de beperkte capaciteit geldt hier: op=op. 

 

Deze laddercompetitie en jeugdclinics worden door de club aan alle jeugdspelers aangeboden; daar wordt dus geen vergoeding voor gevraagd. We hopen wél op financiële medewerking om de extra kosten te compenseren die we moeten maken voor het langer inhuren van onze trainers. Hierover zal de Jongste Jeugdcommissie nog berichten.

 

Het is opnieuw geen heel vrolijk bericht, maar het geeft, zoveel als mogelijk, duidelijkheid voor iedereen. We hopen hiermee wel de winterperiode op een sportieve wijze te overbruggen en hopelijk kunnen we volgend jaar weer de competitie gaan hervatten. 


 
18-11-2021 Algemeen