Nieuwe Corona-maatregelen en gevolgen voor onze vereniging

30-9 Nieuws

Nu de overheid nieuwe Corona-maatregelen heeft afgekondigd heeft dat ook gevolgen voor onze vereniging. Niet alleen voor de manier waarop we onze dagelijkse dingen op de club doen, maar ook voor alle leden persoonlijk.

We kunnen ons voorstellen dat jullie vragen hebben. Gaan de wedstrijden wel door? Kunnen we nog trainen? Mag ik nog naar mijn kind in de F-jes komen kijken? En hoe gaat dat bij uitwedstrijden van de jeugd, als ik meega om te rijden?

Zie de bijlage (of zie onder op desktop versie) voor een uitgebreide Q&A met antwoord op al jullie vragen. 

Mocht je toch nog een antwoord missen, laat het ons weten via [email protected] 

Hou ook de website van de KNHB in de gaten voor mogelijke actuele aanpassingen.


Q & A Hockey en Corona maatregelen:

Gaan de wedstrijden gewoon door?
Ja, alle wedstrijden gaan gewoon door zoals gepland. Voor de maximale groepsgrootte die de overheid heeft ingesteld is een uitzondering gemaakt voor sportteams die bij elkaar komen voor wedstrijden of trainingen. Na afloop geldt wel de maximale groepsgrootte van vier personen voor alle sporters vanaf 13 jaar.

 

Wat gebeurt er met het wedstrijdsecretariaat?
Het wedstrijdsecretariaat blijft gewoon actief. Zoals ook de afgelopen periode al het geval was, zal dat buiten in de openlucht zijn. Bij de wedstrijdtafel ligt ook de sleutel van het clubhuis. In het geval er bijvoorbeeld ijs nodig is kan die daar worden opgehaald. De wedstrijdtafel zorgt ook voor de bediening van de sproeiers en de verlichting.

 

Gaan alle trainingen gewoon door?
Ja, alle trainingen gaan gewoon door zoals gepland. Voor de maximale groepsgrootte die de overheid heeft ingesteld is een uitzondering gemaakt voor sportteams die bij elkaar komen voor wedstrijden of trainingen. Na afloop geldt wel de maximale groepsgrootte van vier personen voor alle sporters vanaf 13 jaar.

 

Geldt de maximale groepsgrootte van vier personen na het sporten voor ook voor jongeren?

De regels voor maximale samenkomst- en gezelschapsgrootte gelden niet voor kinderen tot en met 12 jaar. Voor jongeren van 13 jaar en ouder gelden de maatregelen wel. Dus ook na het sporten.

 

Ik rijd mijn kind (t/m 17 jaar) naar een uitwedstrijd. Mag ik dan wel kijken?
Ja, dat mag. Ouders die chauffeur zijn tijdens uitwedstrijden van de jeugd (t/m 17 jaar) vallen onder ‘teambegeleiding’. Zij vallen dus niet onder de regel voor toeschouwers en mogen dus blijven kijken naar de wedstrijd. Uiteraard met inachtneming van de geldende corona-regels, zoals het houden van anderhalve meter afstand.

 

Mag ik bij thuiswedstrijden van de jeugd komen kijken?
Nee, dat is niet toegestaan. Voor alle sportwedstrijden in Nederland geldt: Er mag geen publiek komen kijken. Dat geldt ook voor alle wedstrijden van de jeugd, ongeacht de leeftijd. Ouders die hun kind naar de club brengen gelden bij thuiswedstrijden níet als chauffeur en worden dus gewoon als toeschouwer gezien.


Mag ik bij de trainingen van de jeugd komen kijken?

Nee, dat is niet toegestaan. Ook voor alle trainingen geldt: Er mag geen publiek komen kijken. Dat geldt ook voor alle trainingen van de jeugd, ongeacht de leeftijd.

 

Als ik mijn kind (t/m 17 jaar) naar een wedstrijd of training breng, mag ik dan wel het terrein op?
Nee, dat is voorlopig niet meer toegestaan. Om grote toeloop van ouders te voorkomen willen we iedereen vragen kinderen af te zetten en op te halen bij het hek. Houd daarbij zoveel mogelijk anderhalve meter afstand tot anderen. Vermijd drukte. Er is op dit moment geen aanleiding terug te gaan naar de situatie met verkeersouders, zoals we die in het voorjaar hebben gehad.

 

Kan ik in het clubhuis terecht?

Alleen voor het toilet. Verder is het clubhuis helemaal gesloten. Zolang de nieuwe maatregelen van de overheid duren, tenminste de komende drie weken, zal ons clubhuis dicht blijven. Daarmee is uiteraard ook de bar niet beschikbaar; ook niet rondom doordeweekse trainingen. Uiteraard komen daarmee alle bardiensten de komende periode te vervallen. Dat betekent automatisch dat er voor bezoekende verenigingen helaas even geen koffie en limonade beschikbaar is.

 

Kan ik wel water halen?
De watertap is open, dus wel je eigen bidon meenemen.

 

Ik heb zelf een wedstrijd gespeeld. Mag ik dan na afloop wat blijven drinken met mijn team?

Nee. Teams die gespeeld hebben worden geacht na afloop niet langer op de club blijven hangen dan strikt noodzakelijk is.


Mag ik wel blijven kijken naar de wedstrijd die na ons duel wordt gespeeld?
Nee, spelers die klaar zijn met hun wedstrijd gelden vanaf dat moment als toeschouwer. Het is niet toegestaan te blijven kijken naar een volgende wedstrijd.

 

Wat doe ik als ik zie dat mensen de regels niet naleven?
Natuurlijk gaan we er van uit dat iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt. Er zal op zaterdag en zondag altijd een verantwoordelijke vanuit de club aanwezig zijn; dat is een bestuurslid of een hoofdtrainer.

 

Ik heb me opgegeven voor zaalhockey. Gaat dat door?
Op dit moment wel. We gaan door met de voorbereidingen en volgen de richtlijnen van de hockeybond. Mocht de zaalcompetitie worden geschrapt gaan we op zoek naar alternatieven.

 

Ik zit in een commissie. Mogen we nog op de club vergaderen?
Nee, dat kan niet meer. Het is niet toegestaan bijeenkomsten op de club te organiseren. We vragen alle commissies dat op andere plekken te doen, uiteraard met inachtneming van de coronaregels en met respect voor de maximale groepsgrootte die de overheid ons voorschrijft.

 

Ik ben scheidsrechter. Wat verandert er voor mij?
Ook voor scheidsrechters geldt dat ze alleen aanwezig zijn op de club als dat noodzakelijk is. Dat betekent dat ook scheidsrechters na afloop van hun wedstrijd niet langer op de club blijven dan strikt noodzakelijk. Scheidsrechters komen ook niet te vroeg op de club, maar passen hun aankomsttijd zoveel mogelijk aan zodat de aanwezigheid op de club zo kort mogelijk is. Helaas kunnen we ook de scheidsrechters geen drankje meer aanbieden na de wedstrijd.

 

Ik ben trainer. Wat verandert er voor mij?
Ook voor trainers geldt dat ze alleen aanwezig zijn op de club als dat noodzakelijk is. Dat betekent dat trainers alleen op de club zijn rondom de trainingen die ze verzorgen. Na afloop blijven trainers niet langer op de club dan strikt noodzakelijk. Ook passen ze hun aankomsttijd zoveel mogelijk aan zodat de aanwezigheid op de club zo kort mogelijk is. Wel mogen trainers het clubhuis in om te sproeien of de verlichting aan/uit te zetten.


Ik ben coach. Wat verandert er voor mij?

Ook voor coaches geldt dat ze alleen aanwezig zijn op de club als dat noodzakelijk is. Dat betekent dat coaches alleen op de club zijn rondom de wedstrijden die ze coachen. Na afloop blijven coaches niet langer op de club dan strikt noodzakelijk. Ook passen ze hun aankomsttijd zoveel mogelijk aan zodat de aanwezigheid op de club zo kort mogelijk is.

 

 

Voor iedereen geldt: Neem altijd de gebruikelijke veiligheids- en hygiënemaatregelen in acht.

·Houdt altijd anderhalve meter afstand

·Was je handen regelmatig

·Blijf thuis als je klachten hebt

·Hoest en nies in je ellenboog

En: Hou ook de website van de KNHB in de gaten voor mogelijke actuele aanpassingen.


 


 
30-9-2020 Algemeen Bijlage