Coronavirus van invloed op hockeycompetitie?

5-3 Nieuws

De voorjaarsvakantie is voorbij. De trainingen zijn begonnen en zaterdag begint de competitie weer. Gezien de ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus (COVID-19) in Nederland, willen we jullie graag informeren hoe de KNHB en in navolging de Doornse HC met deze situatie omgaan.

Op dit moment is er, voor de KNHB,  geen reden om, afgezien van de rolstoelhockeycompetities, verdere hockeywedstrijden/evenementen af te gelasten. De KNHB houdt de situatie vanzelfsprekend in de gaten en laat zich adviseren door het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) en NOC*NSF. De Doornse HC volgt deze adviezen ook.

Belangrijk is de basis hygiëne. De belangrijkste maatregelen die je kunt nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen:

Was je handen regelmatig

• Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog

• Gebruik papieren zakdoekjes

 

Nu in Nederland ook een aantal besmettingen is vastgesteld, geeft het RIVM bovendien aan:  Heb je koorts en luchtwegklachten (zoals hoesten of kortademigheid) en ben je de afgelopen 14 dagen in een van de volgende gebieden geweest:

China(inclusief: Macau en Hongkong)
Singapore
Zuid-Korea
Iran
DeNoord-Italiaanse provincies:Lombardije, Veneto, Emiglia Romagna, Piëmonte, Aosta-vallei, Trentino-Zuid-Tirol, Friuli-Julisch-Venetië en Ligurië

Neem dan telefonisch contact op met je huisarts.

Is van bovenstaande sprake, dan verwacht de Doornse HC ook van je dat je niet aan trainingen en/of wedstrijden meedoet dan wel hockeygerelateerde bijeenkomsten of een vereniging bezoekt.

Aanvullend advies KNHB/Doornse HC

Als aanvulling op het advies van het RIVM adviseert de KNHB bij de wedstrijden de komende periode de handshake met medespelers, tegenstanders en scheidsrechters te vermijden. Vanuit de Doornse HC wordt (mede in het kader van het lustrum) de zogenaamde Sticky Tik aanbevolen.

Gebruik je eigen bidon of waterfles. Zorg ervoor dat je bitje niet rondslingert; stop hem bijvoorbeeld in je sok als je hem niet gebruikt.

En ben je scheidsrechter, gebruik dan alleen je eigen scheidsrechtersfluitje.

Meer informatie over het coronavirus lees je op de site van het RIVM.

Met vriendelijke groet, het bestuur


 

 

 
5-3-2020 Algemeen